Tentoonstelling Grafische bonden

Ter gelegenheid van de feestelijke overdracht van de vakbonds-archieven is in de doorgang van de bibliotheek naar het Regionaal Archief een kleine tentoonstelling te zien over de grafische bonden.De grafische bonden vertegenwoordigen werknemers van grafische bedrijven als drukkerijen en uitgeverijen, maar ook werknemers van bijvoorbeeld een papierfabriek. De Algemeene Nederlandsche Typografenbond (ANTB) was niet alleen de oudste landelijke vakbond, maar was ook de eerste met een afdeling in Nijmegen.

Bezoek de tentoonstelling

U kunt deze tentoonstelling, met onder andere de oudste archiefstukken van de grafische bonden, historische foto’s, pamfletten over een staking en een heus modellenboek, tot februari gratis bekijken in de doorgang tijdens de openingstijden.
(Overgenomen bericht van het Regionaal Archief)