Vakbondsarchieven nu toegankelijk

Symbolische overdracht van de archievenDonderdag 14 december zijn de vakbondsarchieven officieel overgedragen aan het Regionaal Archief Nijmegen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde Herman van Soest, lid van de Raad van Toezicht van de SVAN, de archieven symbolisch aan wethouder Ben van Hees. Hiermee wordt een mijlpaal bereikt: de toegankelijkheid van de unieke verzameling vakbondsarchieven voor onderzoekers en geïnteresseerden in de geschiedenis van de vakbeweging.Vanaf vandaag zijn de Nijmegenvakbondsarchieven makkelijk te doorzoeken op de website van het Regionaal Archief.

Huis van de Nijmeegse GeschiedenisTot februari 2018  is een expositie van een selectie van oude stukken uit het archief van de  Nijmeegse Grafische Bonden te zien in  de gang tussen de Bibliotheek en het Archief.

Op de site van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is een publieksvriendelijke toegangspagina gemaakt voor de Nijmeegse vakbondsarchieven.